Paul Witteman over de Matthäus-Passion – Matthäus-Passion Huizen

Mijn ouders hadden me vooraf gewaarschuwd voor mijn eerste Matthäus. We gingen naar een uitvoering in het Concertgebouw in Haarlem, die vier uur zou duren. Ik was een jaar of negen, een nakomertje met hiaten in mijn culturele bagage, en ik had er weinig zin in. (…) Bij die eerste Matthäus is mijn enorme liefde voor Bach, de belangrijkste man in mijn leven, begonnen. (…) Drank, verliefdheid, romantiek – het leven biedt veel geneugten, maar niks en niemand bewerkstelligt de trance waarin Bach mij kan brengen met een paar schijnbaar simpele noten. Hoe dat werkt, blijft ook voor mijzelf een mysterie.

Uit: De Matthäus-Passion van Mischa Spel & Floris Don.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.