Rutger Siersma over de Matthäus-Passion Huizen – Matthäus-Passion Huizen

Rutger Siersma over zijn eerste keer: Matthäus-Passion
‘Dat was pas in 2016, tijdens de eerste echte Huizer uitvoering in de Oude Kerk. Ik had als bestuurslid van de stichting Matthäus-Passion Huizen geholpen met de publiciteit en zag het als een laatste verplichting om ook op de avond zelf mijn gezicht te laten zien. Ik was dolblij dat de uitvoering al enkele weken uitverkocht was. Ik had me echter nog nooit echt verdiept in Bach, laat staan in dit beroemdste stuk van de componist’. ‘Wat er met me gebeurde was uniek. De avond vloog voorbij en ik vond de muziek geweldig mooi! Geen enkel moment bekroop mij het gevoel dat het langdraderig was’.

‘Mijn advies voor als je nog nooit naar de Matthäus-Passion geweest bent: ga gewoon een keer, het zal je verbazen! Ik ga vanaf nu, als ik kan, elke keer. En het liefste in Huizen. Want dat is toch een beetje mijn kindje geworden’.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.